Shared City tilldelas 90-konto

Shared City tilldelas 90-konto - en kvalitetsstämpel för seriösa insamlingsorganisationer. 

Det innebär att stiftelsen granskas regelbundet av Svensk Insamlingskontroll för att säkerställa att insamlade medel används för avsett ändamål utan orimliga omkostnader. 

Shared City samlar in pengar för att fram till 2030 stötta och genomföra minst 50 stadsprojekt globalt. Då engagerar vi över 12.000 deltagare, påverkar närmiljön för 300.000 invånare och når 9.000.000 människor på 5 kontinenter. Medlen ska också gå till kunskapshöjande aktiviteter (awareness raising) och framtagandet av utbildningsmoduler för att underlätta för fler aktörer att genomföra lokala projekt.

Vi tar emot donationer från privatpersoner, företag eller organisationer, och accepterar medel genom partnerskap. Vi söker även projektbidrag för att genomföra innovationsprojekt där vi har möjlighet att utveckla eller anpassa våra metoder och verktyg.  

Med 90-konto hoppas vi engagera fler i vårt arbete, genom både donationer och i projektpartnerskap. 

“För oss är 90-kontot både en garant för att vi bedriver en seriös verksamhet och ett sätt att möjliggöra samarbeten”, säger Thomas Melin, ordförande för Shared City Foundation.

Läs intervju med stiftelsens styrelseordförande Thomas Melin i sin helhet här

Stötta arbetet för framtidens hållbara städer du också - skänka en gåva

Swish: 9008517 | Plusgiro: 90 08 51-7 |Bankgiro: 900-8517


Previous
Previous

Dagens ETC: Städerna är nyckeln till modern välfärd

Next
Next

Följ Shared City för fler uppdateringar