Följ Shared City för fler uppdateringar

Vem utformar framtidens städer? 

Under hösten har insamlingsstiftelsen Shared City tagit form och står nu redo för officiell lansering. Shared City är en oberoende stiftelse med uppdrag att verka för inkluderande och resilient stadsutveckling i Sverige och världen.
Med över 150 års samlad erfarenhet har styrelsen arbetat med utvecklingsfrågor. Tillsammans vill vi driva program för att främja lokalt genomförande av Agenda 2030 och tillhandahålla verktyg för att inkludera samhällsgrupper som annars riskerar marginalisering i stadsutvecklingen. Ett exempel på Shared City’s arbete är det framgångsrika programmet HerCity, som startade 2017 i samarbete med UN-Habitat.

“Shared City är en viktig satsning som jag är stolt att vara en del av. Vårt arbete tar avstamp i människors rätt till inflytande över sina närområden. För att komma till rätta med stora samhällsutmaningar behöver vi tillgodogöra innovativa lösningar som funkar för det verkliga livet. Då behöver man vända sig till experterna - människorna som lever och verkar på platsen. Vi ser fram emot att arbeta vidare med dessa frågor tillsammans med våra partners, både befintliga och kommande”, säger Thomas Melin, styrelseordförande i Shared City. 

Följ Shared City på LinkedIn för kommande uppdateringar.

Previous
Previous

Shared City tilldelas 90-konto

Next
Next

Vägar framåt för Her City