Upprop - Shared City Foundation

Här med etableras insamlingsstiftelsen Shared City Foundation av Elin Andersdotter Fabre, Thomas Melin och Tove Levonen. Den nybildade stiftelsen söker partnerskap och tar emot medel för att stödja för ändamålet: att i överensstämmelse med globala ramverk för mänskliga rättigheter och hållbar urban utveckling, stärka utsatta gruppers ställning, förutsättningar och deltagande i urban utveckling över hela världen. Stiftelsen ska arbeta för ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle med utgångspunkt i urbana miljöer.

Detta gör Shared City Foundation genom utbildningsinsatser och kapacitetsbyggande, opinionsbildning, projekt och utveckling av metoder för inkluderande stadsutveckling samt liknande åtgärder.

Stiftelsen skall bedriva sin verksamhet med medel som erhålles genom gåvor, bidrag, anslag eller på annat sätt. Medel som inflyter efter uppropet ska som en självständig förmögenhet, sedan uppkommande administrationskostnader täckts, främja insamlingsstiftelsens ändamål.

Från tiden för uppropet beräknas registreringsprocessen ta ca tre månader. När vi fått registreringsbevis med organisationsnummer kommer vi att ansöka om ett 90-konto för insamlingsstiftelsen.

Stiftelseförordnande och stadgar för insamlingsstiftelsen kan läsas här.

Stockholm, 3 augusti 2023.

Styrelsen för Insamlingsstiftelsen Shared City Foundation

Previous
Previous

Her City på Bokmässan i Göteborg